Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/sportish/public_html/Ip/Request.php:265array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /home/sportish/public_html/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /home/sportish/public_html/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48 KarateKids

KarateKids!

Professionele begeleiding

De Karate lessen worden gegeven door Sensei met jarenlange ervaring in Karate. Uniek voor Ishikawa Dojo is dat AJ Sensei naast Karate instructeur, tevens tweevoudig gediplomeerd leraar is (onderwijzer en docent) en full-time actief is in het VMBO. Je kunt er daarom van op aan dat de lessen op professionele wijze worden verzorgd en dat je kind bij Ishikawa Dojo in goede handen is. 

Zie hieronder een compilatie van breektesten gedaan door de kinderen op ons zomerkamp in 2009. Een breektest is geen doel op zich, maar een middel om de kinderen te overtuigen van hun eigen kunnen. 

Gezonde ontwikkeling

Wist je dat kinderen die Karate beoefenen steviger in hun schoenen staan? Dit is niet de enige reden om Karate te beoefenen. Het is tevens goede training voor de motoriek. In tegenstelling tot andere sporten worden alle delen van het lichaam gecoördineerd gebruikt op ieder moment.

Karate kan verder bijdragen aan de vorming van kinderen. Kinderen die motorische problemen hebben, onzeker zijn of moeite hebben met het beheersen van hun agressie/energie kunnen baat hebben bij het trainen van Karate. De belangrijkste doelen zijn beweging, respect, discipline, zelfvertrouwen, zelfbeheersing en tenslotte weerbaarheid. Je zult verstelt staan hoe jouw kind fysiek en mentaal kan veranderen na een tijdje training.

Wat kan Karate betekenen voor kinderen met adhd, add of pdd-nos?

Wist je dat bijvoorbeeld ADHD, ADD en PDD-nos veel overeenkomsten hebben? Uiteraard hebben ze elk hun specifieke kenmerken, maar dit betekent niet dat elke begeleiding hetzelfde werkt. Wat wel opvallend is, is dat in de verschillende aanpakken die bekend zijn in het onderwijs, bijna altijd de onderstaande punten belangrijk zijn:

  • duidelijke structuur
  • korte effectieve instructie
  • kleine stapjes/opdrachten (1 opdracht per keer)
  • herhaling

Bovenstaande punten zijn van belang om een rustige omgeving te creëren, waarin het kind het beste tot zijn recht kan komen. Zo kan een kind geconcentreerd en op eigen niveau aan het werk. Traditionele Japanse (Karate) lessen hebben tevens bovenstaande kenmerken. Om deze reden hebben wij al verschillende tevreden ouders, die hebben aangegeven dat hun kind minder 'last' heeft van bijvoorbeeld ADHD tijdens het trainen in de les.